Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس- بازار خدمات حقوقی کشور از حرفه‌های مختلفی تشکیل شده است که وکالت یکی از آن‌ها است. این بازار در سال‌های اخیر به دلیل متناسب نبودن تعداد عرضه کنندگان خدمات حقوقی با نیازهای جامعه، دچار مشکاتی شده است که از جمله این مشکلات می‌توان به گران بودن خدمات حقوقی و عدم دسترسی مناسب مردم به این خدمات اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلاتی که عمده کارشناسان اقتصادی علت آن را در انحصار به وجود آمده در بازار خدمات حقوقی عنوان می‌کنند.

بر اساس همین آسیب شناسی یعنی انحصاری بودن بازار خدمات حقوقی، مجلس شورای اسلامی در طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به سراغ حوزه وکالت رفت و تلاش کرد تا متن طرح به گونه‌ای نوشته شود که انحصار در پذیرش وکیل رفع شود و به این ترتیب قیمت ارائه خدمات کاهش و دسترسی مردم افزایش یابد.

تعیین حد نصاب شناور برای پایان دادن به انحصار وکالت

مجلس برای شکستن انحصار وکالت در ماده ۶ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مقرر کرد که معیار ظرفیت گذاری علمی حذف و صلاحیت علمی جایگزین آن شود. برای انجام این کار مجلس پیشنهاد داد تا حد نصاب شناور تعیین شده و هر کسی که ۷۰ درصد میانگین نمره ۱ درصد برتر آزمون را کسب کند، بتواند به حرفه کالت راه یابد.

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس در خصوص مزایای قرار گرفتن حد نصاب شناور به عنوان معیار قبولی در آزمون وکالت گفت: در طرح تسهیل برای سنجش علمی متقاضیان اخذ پروانه وکالت، معیار حد نصاب شناور پیشنهاد شده است تا با اجرایی شدن آن هم سطح علمی متقاضیان سنجیده شود و هم به اسم ظرفیت گذاری، افراد شایسته از اخذ پروانه وکالت محروم نشوند.

وی تضیح داد: در حال حاضر معیار پیشنهادی که در طرح تسهیل صدور مجوزها قرار داده شده است، کسب ۷۰% میانگین نمرات یک درصد برتر آزمون است که امیدوارم همین معیار هم با رأی قاطع به تصویب برسد.

عضو هیات رئیسه مجلس درباره مزیت‌های تعیین حد نصاب شناور برای قبولی در آزمون وکالت عنوان کرد: با توجه به اینکه هنوز طراحی سوالات آزمون وکالت در دست ذی نفعان است، صحیح نیست که حد نصاب مطلق نمرات معیار قرار قبولی در آزمون وکالت قرار گیرد زیرا اگر حد نصاب مطلق در نظر گرفته شود، ذی نفعان می‌توانند با مهندسی و سخت کردن سوالات، ورود افراد به حرفه وکالت را کنترل کرده و به بهانه نمرات پایین، انحصار قبلی خود را باز هم به اسم حفظ کیفیت ادامه دهند.

حاجی دلیگانی تاکید کرد: با تعیین حد نصاب شناور دیگر امکان دستکاری سوالات برای کاهش قبولی‌های آزمون وکالت از بین می‌رود. در نتیجه افرادی می‌توانند پروانه وکالت دریافت کنند که واقعاً شایستگی داشته باشند و سطح علمی آن‌ها سنجیده شده باشد.

تیر ذی نفعان برای مخالفت با حد نصاب شناور به سنگ خورد

قرار گرفتن شیوه حد نصاب شناور در متن طرح تسهیل موجب شد تا افرادی که از رفع انحصار وکالت ضرر می‌کنند، دست به فضاسازی و لابی علیه طرح بزنند. در این راستا کانون وکلا به عنوان تشکل صنفی وکلا وارد عمل شد و ادعاهایی در خصوص غیر علمی بودن و کاهش سطح علمی داوطلبان در صورت برگزاری آزمون با حدنصاب شناور را عنوان کرد. کانون وکلا برای پوشش علمی دادن به ادعای های خود دست به دامان سازمان سنجش هم شد و نامه‌ای با مضمون مخالفت سازمان سنجش با حد نصاب شناور را رسانه‌ای کرد.

در این میان در حالی که ذی نفعان انحصار وکالت، اعلام موضع سازمان سنجش را به عنوان پیروزی بزرگ برای خود می‌دانستند؛ سازمان سنجش با ارسال نامه‌ای به رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران، ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی مجوزها که در آن حد نصاب علمی به عنوان معیار پذیرش وکیل معرفی شده بود را علمی دانست.

در بخشی از نامه سازمان سنجش خطاب به اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران آمده است: «ادعای حمایت سازمان سنجش آموزش کشور از ادامه انحصار در کسب و کارهای خصوصی و عدم وضوح نامه استعلام آن کانون، ضمن تأکید بر اینکه این سازمان یک سازمان تخصصی است و در امور قانونگذاری دخالتی ندارد و در جهت تثبیت یا ادامه انحصار دخالتی ندارد و استفاده صنفی از نظرات این سازمان قابل پیگیری می‌باشد».

همچنین سازمان سنجش دراطلاعیه‌ای اعلام کرد: « صریحاً اعلام می‌گردد اعمال حدنصاب ۷۰درصد نمره میانگین نفرات یک درصد برتر یا هر عدد دیگر به عنوان ملاک حفظ کیفیت حداقل ورودی‌ها یا پذیرش، بدون درنظرگرفتن ظرفیت‌های ثابت، از اصول و ملاک‌های استاندارد سنجش و اندازه گیری است».

لزوم تصویب مفاد باقی مانده طرح تسهیل در اولین فرصت

تلاش برخی از ذی نفعان برای دادن آدرس اشتباه در خصوص طرح تسهیل صدور مجوزها اولین بار نیست که اتفاق می‌افتد اما انتظار می‌رود با تصویب طرح در روزها آینده، آخرین بار باشد. برای انجام این کار امید است تا مجلس در اولین فرصت بررسی طرح تسهیل را به اتمام برساند و بیش از این بررسی این طرح مهم را مشمول مرور زمان نکند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان سنجش کیفیت وکالت تعیین حد نصاب شناور طرح تسهیل صدور انحصار وکالت آزمون وکالت خدمات حقوقی سازمان سنجش ذی نفعان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۸۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»

ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»  که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، از سوی سیدابراهیم رئیسی، به شرح زیر خطاب به «وزارت آموزش و پرورش»، «دانشگاه فرهنگیان» و «هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه­‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی» ابلاغ شد:

«ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می‌­گردد:‌

«ماده واحده - با استناد به بند «ج» ماده ۲ مصوبه سیاست‌­ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان (مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان به شرح بندهای ذیل تعیین می‌­شود:

الف- اعضای حقوقی:

وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان)

رئیس دانشگاه فرهنگیان (نائب رئیس و دبیر هیأت مرکزی جذب دانشگاه فرهنگیان)

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه­ها یا نماینده تام الاختیار وی

دبیر ستاد نظارت و راهبری تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

ب- اعضای حقیقی:

اسدالله اسدی گرمارودی

سعید غیاثی ندوشن

سیدنقی موسوی

فهیمه فرهمندپور

فخرالسادات نصیری

تبصره- مدت زمان عضویت اعضای حقیقی ۴ سال است».

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار + تصویر
  • ۲۵ تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور کشف شد
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد
  • دستگیری ۲۵ داوطلب کنکور | تحویل متقلبان به پلیس امنیت
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود
  • تأکید نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری برنقش اصناف در مهار تورم
  • اطلاعیه جدید سازمان سنجش درباره آزمون مقطع دکتری ۱۴۰۳